Thermische - , akoestische - , trillings - en absorptieisolatie

Ben u actief als aannemer en wilt u een ruimte geluidsdicht maken ?

Of is het uw wens dat er geen warmte verloren gaat in huis ?

U realiseert het dankzij akoestische of thermische isolatie. Het toepassen van geluidsisolatie wordt akoestische isolatie genoemd. Thermische isolatie is er om ervoor te zorgen dat warmte niet zomaar uit een ruimte vertrekt. Beide isolatiematerialen zijn prima met elkaar te combineren. Voor beide isolatievormen heeft Belimat een passend assortiment isolatiematerialen beschikbaar. Dit maakt het voor u aantrekkelijk om bij ons uw aankopen te doen. U profiteert van een veelzijdig assortiment aan isolatiematerialen, van scherpe prijzen en een uitstekende service.

Thermische isolatie

EPS Buildtechnics

Thermochips®

De meeste woningen en bedrijfspanden zijn boven de grond perfect geïsoleerd. Er is dubbele beglazing, wandisolatie en dakisolatie. Eén onderdeel van het pand wordt vaak vergeten: de kruipruimte.

Isolatie maakt de kruipruimte droger en warmer. Dit heeft niet alleen voordelen onder de vloer.

Ook boven de vloer biedt kruipruimte-isolatie meer voordelen dan u denkt:
 • Het pand koelt bij koud weer minder snel af.
 • Zelfs als het koud is, blijft de begane grondvloer enkele graden warmer.
 • Een vloer die warm is, blijft droger. Droge vloeren zijn voor schimmels en huismijt veel minder aantrekkelijk.
Waarom isoleren?

Vocht uit de grond verdampt en wordt opgenomen in de lucht in de kruipruimte. De lucht stijgt op en komt in contact met de onderkant van de begane grondvloer. Op dat moment condenseert het vocht tegen de vloer. Het resultaat: een (on)zichtbare vochtige/natte vloer, waardoor muffe lucht kan ontstaan, balken kunnen verrotten, beton wordt aangetast, leidingen kunnen roesten en waarin huismijt en schimmels goed groeien.

De voordelen op een rijtje:
 • Energiebesparing, 3 – 6 m³ gas/m² of bodemoppervlakte per jaar (gasprijs is ca. € 0,67 per m³).
 • Gezonder voor de mens.
 • Verhoogt de vloertemperatuur.
 • Met Thermochips®werkt vloerverwarming beter.
 • Verlaagt de relatieve vochtigheid in kruipruimtes met 20-40%,zelfs wanneer de kruipruimte niet geventileerd is.
 • Bestrijd ongedierte als huismijt,muggen,slakken en zilvervisjes.
 • Voorkomt stank en muffe lucht in huis.
 • Kruipruimte blijft toegankelijk.
 • Voorkomt vochtschade aan hout/betonrot van onderaf.
 • Minder co2 uitstoot beter voor het milieu.
Aanbrengen van Thermochips®

Een laag Thermochips® wordt m.b.v. een luchtstroom in de kruipruimte geblazen.

Hiervoor is het noodzakelijk dat uw woning over een toegankelijke kruipruimte beschikt waar een persoon zich in kan voortbewegen (minimaal 35 centimeter hoog.)

Tijdens de aanbreng wordt de laag tevens geëgaliseerd. De aanbreng van Thermochips® zorgt voor geen enkele overlast voor de bewoners. Onze speciaal opgeleide medewerkers zorgen voor een snelle en vakkundige applicatie van het product.

Thermochips® is licht van gewicht. Indien er in de toekomst werkzaamheden in de kruipruimte moeten worden uitgevoerd, dan kunnen de chips simpelweg opzij worden geschoven zodat bijvoorbeeld de installateur er gemakkelijk bij kan. Overigens is, indien de ruimte het toelaat, kruipen over Thermochips® geen enkel probleem. Het product is veerkrachtig en zal zijn werking behouden. Wel is het van belang dat, wanneer de chips opzij geschoven zijn voor werkzaamheden, deze weer teruggeplaatst en geëgaliseerd worden. De aanbrengtijd van een gemiddelde woning is ongeveer een half uur.

Door gebruik te maken van mobiele blaasunits is het mogelijk om op iedere locatie Thermochips® te kunnen aanbrengen.

BELIMAT-THERMOCHIPS-info

Eigenschappen van de Thermochips

 • Warmtegeleidingscoëfficient in W/(m.K) : 0,066 gemiddeld
 • Vochtweerstandsgetal : 1,9
 • Volumieke massa in kg/m3 : 4,0
 • Verpakking : Zakken van 0,5 m3

Toepassing van Thermochips als isolerende bodemafscherming in kruipruimtes :

Uit de berekeningen van de vochtconcentratie in de kruipruimte is gebleken dat bij toepassing van 25 cm Thermochips het gemiddeld verschil in dampconcentratie tussen de kruipruimte en buiten 1,6 gram per m3 zal bedragen. In de volgende tabel is het warmteverlies via een begane grondvloer gegeven gedurende het stookseizoen (september-mei) voor een vloer met resp. Rc=0,4 m2 K/W, 1,3 K/W en 2,5 m2K/W.

Maand Warmteverlies bij een vloer met warmteweerstand van
  Rc=0,4 m2K/W Rc=1,3 m2K/W Rc=2,5 m2K/W
September 2,60 1,79 1,28
Oktober 3,90 2,68 1,90
November 5,13 3,53 2,50
December 6,06 4,17 2,96
Januari 6,58 4,54 3,22
Februari 6,66 4,59 3,27
Maart 5,97 4,12 2,93
April 5,04 3,47 2,47
Mei 3,84 2,64 1,89
Totaal 45,78 31,53 22,42

In deze tabel is het warmteverlies gegeven via een begane grondvloer bij toepassing van verschillende laagdikten van de Thermochips.

Maand Warmteverlies bij toepassing ban Thermochips met een laagdikte van
  15 cm 20 cm 25 cm
September 1,50 1,34 1,19
Oktober 2,23 2,01 1,78
November 2,97 2,67 2,36
December 3,54 3,19 2,82
Januari 3,87 3,49 3,09
Februari 3,93 3,54 3,14
Maart 3,50 3,15 2,79
April 2,93 2,63 2,34
Mei 2,23 1,99 1,78
Totaal 26,70 24,01 21,29

Op basis van de gemeten eigenschappen van de Thermochips en de berekeningen via het gegeven rekenmodel kan het volgende worden geconcludeerd :

 • Om de vochtconcentratie in de kruipruimte in voldoende mate te reduceren dient de laagdikte van de Thermochips ten minste 25 cm te bedragen.
 • Bij een laagdikte van de Thermochips van 10 cm is het warmteverlies via de begane grondvloer ten minste gelijkwaardig met een geïsoleerde begane grondvloer met Rc=1,3 m2K/W
 • Bij een laagdikte van de Thermochips van 23 cm is het warmteverlies via de begane grondvloer gelijkwaardig met een geïsoleerde begane grondvloer met Rc=2,5 m2K/W (Bron : TNO-rapport 034-DTM-2009-01511) Belimat-Tel.: 0032 (0)
 • Raamdorpel thermisch onderbroken
 • Druksterkte: 560 kg
 • Lambdawaarde: 0,038 W/mk
 • Schroefsterkte
 • Met integratie van binnen- en buitendorpel

Akoestische isolatie

belimat-contactgeluidisolatie-in-hal

Bitumen-massaplaat

Omschrijving

Zelfklevende hoge densiteits-ontdreuningsplaat op hoogwaardige polymeergemodificeerde bitumen basis. Op kamertemperatuur kan de plaat zich aan welvingen aanpassen.

Toepassing

Ontdreunen van lichte metaalplaten in de bouw, luchtkanalen, voertuig-en machinebouw ea.

Eigenschappen

Kleur : zwart
Gewicht : standaard 5 kg/m2, ander op aanvraag
Dikte : ca. 2,8 mm
Brandklasse : vlamdovend ISO 3795 FMVSS302 100 min/mm
Houdbaarheid : 3 maanden min. vorstvrij opslaan.

 

buisisolatie

Omschrijving

Opgebouwd uit een kunststof geluidsisolatiemat van ca. 1,25 mm dikte en 15 mm geluidsabsorptieschuim (PU), uitgerust met een zelfklevende acryllaag, met een PE-vlies afgedekt. De geluidsisolatie is samengesteld uit zware thermo-plastische kunststof gevuld met natuurlijke mineralen. Deze zware buigslappe massaplaat bevat geen zware metalen.

Toepassing

Ontwikkeld om de geluidsafstraling te reduceren van rioleringsleidingen, hemelwaterafvoeren, luchtkanalen en transportleidingen. Specifiek om dunne plaatmaterialen te ontdreunen. Plaat op maat snijden, bevestigen met plastic straps en voeg aaneenkleven met zelfklevende alu-tape.

Eigenschappen

 • Kleur: zwarte afwerking
 • Oppervlakte gewicht: 3,45 kg/m²
 • Nominale dikte: 16,25 mm
 • Rek bij breuk 90%
 • Vlamdovendheid ISO 3582-SE/MVSS 302/UL94-HF1
 • Gebruikstemperatuur -10°C tot ca. +120°C
Belimat PDB Massa matten

Massa matten – met of zonder jute

Omschrijving

Akoestische isolatiemat van synthetisch, ongevulcaniseerd rubber; semi-flexibele thermoplastische massaplaat met natuurlijke mineralen. Bevat geen zware metalen.

Toepassing

Speciaal ontwikkeld om de massa van het dragersmateriaal te verzwaren (metaal of hout) of te gebruiken in combinatie met andere materialen (vb. schuimen ). De jutelaag kan recto en/of verso aangebracht worden, deze verbetert de interne spanning en zorgt voor een optimale verkleving.

Specificaties

 • Kleur : donkergrijs
 • Oppervlaktegewicht: 5, 8, 14 of 24 kg/m²
 • Nominale dikte: 2,1 – -3,5 – 6,0 – 10,0 mm
 • Vuurweerstand : DIN 4102 B2, FMVSS 302
 • Temperatuurbereik : -30°C tot ong. +80°C(150°C)

Luchtgeluid isolatieniveau

RRw volgens ISO 717-1
25 dB met 5 kg/m2
29 dB met 8 kg/m2
32 dB met 12 kg/m2

Trillingsisolatie

houtskeletbouw
reeks elastomeren

SYLOMER is een hoogwaardig polyurethaanschuim (Elastomeer) dat door zijn uitstekende elastische eigenschappen zeer geschikt is voor verende opstellingen. Hierbij wordt de trillingbron ontkoppeld van zijn omgeving en kunnen contactgeluiden en trillingen worden gedempt. SYLOMER kan worden voorzien van een slijtvaste toplaag. Elk type heeft zijn eigen specifieke kleur.

Eigenschappen:

SYLOMER dempt zowel horizontale, verticale als torsietrillingen. SYLOMER heeft blijvende elastische eigenschappen, ook bij een kortstondige grote overbelasting. Het materiaal is met (stanley)mes of lintzaag op maat te snijden of te zagen en is bestendig tegen water, motor olie, vet, diesel. De resistentie van SYLOMER tegen verdunde zuren en basen, oplosmiddelen is op aanvraag beschikbaar. Het product is temperatuurbestendig van –30 °C tot +70 °C. Bij belasting vermindert het volume van SYLOMER waardoor geen zijdelingse uitwijking ontstaat zoals bij rubber; hierdoor is SYLOMER geschikt voor toepassing als verloren bekisting. Door verende opstelling over groter oppervlak ontstaan de volgende voordelen: geringere bouwhoogte; geringere specifieke belasting van de ondergrond; minder torsie- en buigtrillingen; betere stabiliteit van de constructie.

SYLOMER is verkrijgbaar op een max. rollengte en rolbreedte 5000 x 1500 mm (netto). Op voorraad zijn standaard kleine rollen van 5000 x 50 mm en 5000 x 40 mm, wel en niet-zelfklevend. SYLOMER heeft een standaarddikte van 12,5 of 25 mm. Speciale diktes, afmetingen, combinaties en op maat gestanste delen kunnen op aanvraag worden geproduceerd. Gewicht en diktes zijn weergegeven in onderstaande tabel.

SYLOMER Statische belasting tot Dempingsgebied (dyn. en statische belasting)
SR 11 = geel 0,000 - 0,011 N/mm² 0,016N/mm²
SR 18 = oranje 0,011 - 0,018 N/mm² 0,028N/mm²
SR 28 = blauw 0,018 - 0,025 N/mm² 0,042N/mm²
SR 42 = roze 0,025 - 0,042 N/mm² 0,065N/mm²
SR 55 = groen 0,042 - 0,055 N/mm² 0,085N/mm²
SR 110 = bruin 0,055 - 0,110 N/mm² 0,16N/mm²
SR 220 = rood 0,110 - 0,220 N/mm² 0,35N/mm²
SR 450 = grijs 0,220 - 0,450 N/mm² 0,7N/mm²
SR 850 = turquoise 0,450 - 0,850 N/mm² 1,3N/mm²
SR 1200 = paars 0,850 - 1,200 N/mm² 1,8N/mm²
BELIMAT PDB Sylomer110

SYLOMER SR110 SYLOMER

Een hoogwaardig polyurethaanschuim (Elastomeer) dat door zijn uitstekende elastische eigenschappen zeer geschikt is voor verende opstellingen. Hierbij wordt de trillingbron ontkoppeld van zijn omgeving en kunnen contactgeluiden en trillingen worden gedempt. SYLOMER kan worden voorzien van een slijtvaste toplaag.

Eigenschappen

SYLOMER dempt zowel horizontale, verticale als torsietrillingen. SYLOMER heeft blijvende elastische eigenschappen, ook bij een kortstondige grote overbelasting. Het materiaal is met (stanley)mes of lintzaag op maat te snijden of te zagen en is bestendig tegen water, motor olie, vet, diesel. De resistentie van SYLOMER tegen verdunde zuren en basen, oplosmiddelen is op aanvraag beschikbaar. Het product is temperatuurbestendig van –30 °C tot +70 °C. Bij belasting vermindert het volume van SYLOMER waardoor geen zijdelingse uitwijking ontstaat zoals bij rubber; hierdoor is SYLOMER geschikt voor toepassing als verloren bekisting.

Door verende opstelling over groter oppervlak ontstaan de volgende voordelen: geringere bouwhoogte; geringere specifieke belasting van de ondergrond; minder torsie- en buigtrillingen; betere stabiliteit van de constructie.

SYLOMER is verkrijgbaar op een max. rollengte en rolbreedte 5000 x 1500 mm (netto). Op voorraad zijn standaard kleine rollen van 5000 x 50 mm en 5000 x 40 mm, wel en nietzelfklevend. SYLOMER heeft een standaarddikte van 12,5 of 25 mm. Speciale diktes, afmetingen, combinaties en op maat gestanste delen kunnen op aanvraag worden geproduceerd

BELIMAT PDB Sylomer220

SYLOMER is een hoogwaardig polyurethaanschuim (Elastomeer) dat door zijn uitstekende elastische eigenschappen zeer geschikt is voor verende opstellingen. Hierbij wordt de trillingbron ontkoppeld van zijn omgeving en kunnen contactgeluiden en trillingen worden gedempt. SYLOMER kan worden voorzien van een slijtvaste toplaag.

SYLOMER Statische belasting tot Dempingsgebied (dyn.en statische belasting) SR 220 = rood 0,110 – 0,220 N/mm² 0,35 N/mm²

SYLOMER Statische belasting tot Dempingsgebied (dyn. en statische belasting)
SR 220 = rood 0,110 - 0,220 N/mm² 0,35 N/mm²

Eigenschappen

SYLOMER dempt zowel horizontale, verticale als torsietrillingen. SYLOMER heeft blijvende elastische eigenschappen, ook bij een kortstondige grote overbelasting. Het materiaal is met (stanley)mes of lintzaag op maat te snijden of te zagen en is bestendig tegen water, motor olie, vet, diesel. De resistentie van SYLOMER tegen verdunde zuren en basen, oplosmiddelen is op aanvraag beschikbaar. Het product is temperatuurbestendig van –30 °C tot +70 °C. Bij belasting vermindert het volume van SYLOMER waardoor geen zijdelingse uitwijking ontstaat zoals bij rubber; hierdoor is SYLOMER geschikt voor toepassing als verloren bekisting.
Door verende opstelling over groter oppervlak ontstaan de volgende voordelen: geringere bouwhoogte; geringere specifieke belasting van de ondergrond; minder torsie- en buigtrillingen; betere stabiliteit van de constructie.
SYLOMER is verkrijgbaar op een max. rollengte en rolbreedte 5000 x 1500 mm (netto). Op voorraad zijn standaard kleine rollen van 5000 x 50 mm en 5000 x 40 mm, wel en nietzelfklevend. SYLOMER heeft een standaarddikte van 12,5 of 25 mm. Speciale diktes, afmetingen, combinaties en op maat gestanste delen kunnen op aanvraag worden geproduceerd

BELIMAT PDB Sylomer55

SYLOMER is een hoogwaardig polyurethaanschuim (Elastomeer) dat door zijn uitstekende elastische eigenschappen zeer geschikt is voor verende opstellingen. Hierbij wordt de trillingbron ontkoppeld van zijn omgeving en kunnen contactgeluiden en trillingen worden gedempt. SYLOMER kan worden voorzien van een slijtvaste toplaag.

SYLOMER Statische belasting tot Dempingsgebied (dyn. en statische belasting)
SR 55 = groen 0,042 - 0,055 N/mm² 0,085 N/mm²

Eigenschappen

SYLOMER dempt zowel horizontale, verticale als torsietrillingen. SYLOMER heeft blijvende elastische eigenschappen, ook bij een kortstondige grote overbelasting. Het materiaal is met (stanley)mes of lintzaag op maat te snijden of te zagen en is bestendig tegen water, motor olie, vet, diesel. De resistentie van SYLOMER tegen verdunde zuren en basen, oplosmiddelen is op aanvraag beschikbaar. Het product is temperatuurbestendig van –30 °C tot +70 °C. Bij belasting vermindert het volume van SYLOMER waardoor geen zijdelingse uitwijking ontstaat zoals bij rubber; hierdoor is SYLOMER geschikt voor toepassing als verloren bekisting.

Door verende opstelling over groter oppervlak ontstaan de volgende voordelen: geringere bouwhoogte; geringere specifieke belasting van de ondergrond; minder torsie- en buigtrillingen; betere stabiliteit van de constructie.

SYLOMER is verkrijgbaar op een max. rollengte en rolbreedte 5000 x 1500 mm (netto). Op voorraad zijn standaard kleine rollen van 5000 x 50 mm en 5000 x 40 mm, wel en nietzelfklevend. SYLOMER heeft een standaarddikte van 12,5 of 25 mm. Speciale diktes, afmetingen, combinaties en op maat gestanste delen kunnen op aanvraag worden geproduceerd

Absorptieisolatie

polyesterwol
BELIMAT-PDB-MELAMINESCHUIM-Alu-zwart

Melamine schuim alu zwart Dit melamine schuim van Belimat is eenzijdig met aluminium afgewerkt, zwart gesprayed en wordt gebruikt ter absorptie van het geluid. Het schuim is een opencellig kunststofschuim op basis van melamine hars. Het kan worden gebruikt in electrische installaties, in de automobielindustrie, in de bouw, in plafonds, in de luchtvaart, in luchtkanalen, in aggregaten en pompen speciaal waar hoge bestendigheid is vereist tegen temperatuur (goede afstraling) en vloeistoffen.

Applicatie

Ondergrond schoon, vet en stofvrij maken. Oneven grond egaliseren en zonodig insmeren met de daarvoor geschikte contactlijm. Het op maat snijden gebeurt met een cutter (stanley).

BELIMAT-PDB-MELAMINESCHUIM-GESPRAYED

Dit melamine schuim van Belimat is eenzijdig zwart gesprayed en wordt gebruikt ter absorptie van het geluid. Het schuim is een opencellig kunststofschuim op basis van melamine hars. Het kan worden gebruikt in electrische installaties, in de automobielindustrie, in de bouw, in plafonds, in de luchtvaart, in luchtkanalen, in aggregaten en pompen.

Applicatie

Ondergrond schoon, vet en stofvrij maken. Oneven grond egaliseren en zonodig insmeren met de daarvoor geschikte contactlijm. Het op maat snijden gebeurt met een cutter (stanley).

melamineschuim met vlies

Dit melamine schuim van Belimat is eenzijdig zwart gecasheerd met een sperlaag, tegen indringing van vloeistoffen en hoge temperaturen, en een zwart carbonvlies en wordt gebruikt ter absorptie van het geluid. Het schuim is een opencellig kunststofschuim op basis van melamine hars. Het kan worden gebruikt in electrische installaties, in de automobielindustrie, in de bouw, in plafonds, in de luchtvaart, in luchtkanalen, in aggregaten en pompen.

Applicatie

Ondergrond schoon, vet en stofvrij maken. Oneven grond egaliseren en zonodig insmeren met de daarvoor geschikte contactlijm. Het op maat snijden gebeurt met een cutter (stanley).

Specificaties

Kleur Grijs of wit. met eenzijdig zwart carbonvlies afgewerkt
Densiteit kg/m³ 8,0 - 11,0
Warmtegeleidingscoëfficient 10°C W/mK < 0,033
Geluidsabsorptiecoefficient %
DIN 522125
(d= 50mm; 2000Hz
> 90
Deformatierest na druklast
DIN 4102r
50%/23°C/72h % 10 - 30
50%/70°C/22h % 10- 20
Vuurreactie
DIN 4102
B 1
Diffusieweerstandsfactor U ca. 2
Temperatuurweerstand Blijvende temp. max. 150°C
Temp. Op korte termijn ca. 200° C
Met zelfhechting - 40°C
Zonder zelfhechting - 90°C
Uitvoering Plaat van ca. 2100 x 1250 x 20
Plaat van ca. 2100 x 1250 x 40
Andere maten op aanvraag
Gewicht Ca. 0,25 kg/m²
melamineschuim

Melamine schuim Het melamine schuim van Belimat wordt gebruikt ter absorptie van het geluid. Het schuim is een kunststofschuim op basis van melamine hars. Het kan worden gebruikt in electrische installaties, in de automobielindustrie, in de bouw, in de luchtvaart, in luchtkanalen, in aggregaten en pompen.

Applicatie

Ondergrond schoon, vet en stofvrij maken. Oneven grond egaliseren en zonodig insmeren met de daarvoor geschikte contactlijm. Het op maat snijden gebeurt met een cutter (stanley).

Kleur Grijs of wit.
Densiteit kg/m³ 8,0 - 11,0
Warmtegeleidingscoëfficient 10°C W/mK < 0,033
Geluidsabsorptiecoefficient %
DIN 522125
(d= 50mm; 2000Hz
> 90
Deformatierest na druklast
DIN 4102r
50%/23°C/72h % 10 - 30
50%/70°C/22h % 10- 20
Vuurreactie
DIN 4102
B 1
Diffusieweerstandsfactor U ca. 2
Temperatuurweerstand Blijvende temp. max. 150°C
Temp. Op korte termijn ca. 200° C
Met zelfhechting - 40°C
Zonder zelfhechting - 90°C
Uitvoering Plaat van ca. 2100 x 1250 x 20
Plaat van ca. 2100 x 1250 x 40
Andere maten op aanvraag